new place art gallery Den Bosch Galeire Den Bosch

Exposities 2011

 Print this page

05 - 10 maart 2011. "Traditions and Contemporarity", Moskou, Rusland


Open Art Fair, 14 - 18 september 2011, Jaarbeurs, Utrecht


Marble Metaphysics, Sergey Khorikov

Sergey Khorikov is de Russische beeldhouwer die probeert de universele menselijke ervaring en gevoelens in het centrum van zijn artistieke creativiteit te plaatsen en verbazingwekkende beelden in marmer creeert.

Vanuit een combinatie van artistieke creativiteit en ambachtelijk vakmanschap weet Sergey Khorikov universele menselijke ervaringen en gevoelens te vatten in de ogenschijnlijk harde vormen van marmeren beelden. Voor de komende jaren staat een actief expositieprogramma gepland, met onder meer deelname aan de Biennale in Florence en persoonlijke exposities in Nederland, Duitsland en Rusland.01 oktober - 30 november 2011. Solo-expositie van Liubov Khorikova. Serie"The roads we choose" (fotografie).


Galeire Den Bosch


"The Path", Serie "The roads we choose", 2011, 120 x 70 cm., Liubov KhorikovaFlorence Biennale, 03- 11 december 2011, Florence, ItalieDe Absolute Realiteit

"De mens is de maat der dingen"

Deze uitspraak van Protagoras vormt het thema van dit beeld, dat de reden van het menselijk bestaan ontsluiert .
De mensheid, afgebeeld als een druiventros, rijpend aan de rank van het Universum, belichaamt het innerlijk, het geweten van de Schepper.
Deel uitmakend van de eindeloze evolutie van het Universum, vindt de Mens de weg terug naar de Schepper en probeert hij de absolute werkelijkheid vorm te geven door middel van vertrouwde voorstellingen.
Absoluut zijn het zeil en de wind die het beroert, de woelige zee en de wolkenhemel. De aardbodem en het firmament. Absoluut is zelfvoorzienend.

New Place art gallery

Verwersstraat 45
(direct naast het Noordbrabants Museum)
5211 HT 's-Hertogenbosch

Openingstijden:

Woensdag 14:00 - 17:00 uur
Donderdag 14:00 - 17:00 uur
Vrijdag 14:00 - 17:00 uur
Zaterdag 14:00 - 17:00 uur
Elke 1e zondag v/d maand 12:00 - 15:00 uur
en op afspraak
juli - zomerstop

NU IN DE GALERIE:

Marble Metaphysics is een project van Sergey Khorikov, de Russische beeldhouwer die probeert de universele menselijke ervaring en gevoelens in het centrum van zijn artistieke creativiteit te plaatsen. Sergey ziet de mensheid, afgebeeld als een druiventros, rijpend aan de rank van het Universum, belichaamt het innerlijk, het geweten van de Schepper.Grafiek is eindeloos: diepdruk en etsen
De inspiratie van de Nederlandse
kunstenaar Tine Weissenbach ligt bij de mens in al zijn beweging en houding. Ze probeert rust en evenwicht uit te dragen door middel van grafiek. Tine zoekt naar rust en evenwicht op doek en papier. Haar kunst is een experiment met materialen, composities en kleuren.Copyright "New Place art gallery" 2012