new place art gallery Den Bosch Galeire Den Bosch

Exposities 2012

 Print this page

15 januari 2013 - 19 februari 2013. Solo-expositie van Nugzar Kahiani (Georgie/ Letland) "Carnaval".
Nugzar Kahiani

Het tweede deel van januari en het eerste deel van februari zijn gefocust op oosterse kunst. De opmerkelijke werken van de Georgische kunstenaar Nugzar Kahiani zijn bij ons in de galerie te bezichtigen onder de naam "Carnaval". Rijke kleuren, onvergetelijke gezichten en sexualiteit staan centraal in de werken van deze bijzondere kunstenaar.

Meer kunstwerken zien


01 december 2012 - 15 januari 2013. Solo-expositie van Irina Kvetka (Oekraine) "Candy Fairy" (schilderijen).


Galeire Den Bosch Irina Kvetka

In de maand december presenteren we de werken van een bijzondere Oekrainse kunstenares Irina Kvetka. Haar werken nemen ons mee in herinneringen van het kind zijn vol liefde, feeen, het snoepen, en natuurlijk de dromen.

"Memories", 65 x 55 cm, olieverf op doek, Irina Kvetka


Meer kunstwerken.

01 oktober - 30 november 2012. Solo-expositie van Sergey Kolokolchikov (Rusland) "Dreamland".


Galeire Den BoschTijdens de maanden oktober en november denken we graag terug aan de warme zonnestralen van afgelopen zomer, daarom bied de nieuwe expositie "Dreamland - Summer Girls" aandacht aan warme tinten en alles wat ons herinnert aan de zomer. De kunstwerken van twee Russische kunstenaars staan centraal: realistische stillevens en magische whirlpools van fantasie van Sergey Kolokolchikov en een kwetsbare vrouw in haar dagelijkse manifestatie van Anatoly Goryainov.

Kunstwerken.

"Island of Pink Dawns", 2006,
50 x 50 cm., oil on canvas,
Sergey Kolokolchikov01 oktober - 30 november 2012. Solo-expositie van Anatoly Goryainov (Rusland) "Summer Girls".


Galeire Den Bosch

Kunstwerken.


"Resting at the Seaside", 2012,
25 x 35 cm., oil on canvas,
Anatoly Goryainov


11 - 15 september 2012. Open Art Fair, Jaarbeurs, Utrecht

Kunstenaars: Peter van den Borne, Henri Senders, Irina Khabibova, Sergey Kolokolchikov, Anatoly Goryainov, Sergey Khorikov.
02 september 2012 (zo). Kunstmanifistatie Artibosch, 's-Hertogenbosch

.

Artikel over New Place Art Gallery lezen01 augustus - 30 september 2012. Expositie "Grafiek is Eindeloos", grafiek.Kunstenaars: Jiri Buunk, Nelly Groenen, Therese Hulskotte, Jo Keterlaers, Svenja van Laarhoven, Hanneke Post-Schuit, Anita van Sambeeck, Koes Staassen, Marleen ter Stege, Tine Weissenbach, Beppie Knoop.04/07 - 08/07/2012. VI International Art Competition "Traditions and Contemporarity", Moscow, Russia

Sergey Khorikov has been awarded the prize "Vera" for the sculpture "The Descend from the Cross".
Sculptures "Descend from the Cross", "Apples of immortality", "Tsar of the Woods" were presented to the Russian public for the first time as well as the exciting new project "Marble Metaphysics".
Sergey Khorikov in mass media: 05.07.2012 Tv channel "Russia. News of Culture".


03.07.2012 Radio interview with the president of the festival and Sergey Khorikov (in Russian)
Radiostation "The Voice of Russia"
Part 1


Part 203.07.2012 Article in the national newspaper "Trud" Download the article

Series "Apples of Immortality"
Download brochure "Apples of Immortality" (Russian)
01 maart - 01 mei 2012. Solo-expositie van Sergey Khorikov. Marble Metaphysics, serie "The Grape Stone".

marmeren beeld Meer werken van Sergey Khorikov

Sergey Khorikov is de Russische beeldhouwer die probeert de universele menselijke ervaring en gevoelens in het centrum van zijn artistieke creativiteit te plaatsen en verbazingwekkende beelden in marmer creeert.

Vanuit een combinatie van artistieke creativiteit en ambachtelijk vakmanschap weet Sergey Khorikov universele menselijke ervaringen en gevoelens te vatten in de ogenschijnlijk harde vormen van marmeren beelden. De werken van Sergey worden geroemd door kunstliefhebbers in diverse landen, waaronder Rusland, de Verenigde Staten en Nederland.
Marble Metaphysics


09 - 11 maart 2012. Kunst & Living 't Gooi, Nederland.03 februari 2012. Expositieborrel "Harmonie".
Wij vinden dat harmonie en innerlijk evenwicht de hoogste uitingen van kunst vormen en daarom gaan we dit jaar meer bezinningsactiviteiten en workshops organiseren. Door Mindfulness & Kunst voor volwassenen en kinderen in de vorm van meditatiebijeenkomsten en bewustwordingstrainingen willen we mensen helpen hun innerlijke evenwicht te ontdekken. Inderdaad, innerlijke harmonie vormt de kern van de samensmelting van mensheid en universum.
Speciale gast: Eline Snel, auteur van het boek: "Stilzitten als een kikker", therapeut en trainer.


01 januari- 29 februari 2012. Solo-expositie van Tine Weissenbach. Serie "Het meisje uit mijn dromen".

Meer werken van Tine Weissenbach
De inspiratie van de Nederlandse kunstenaar Tine Weissenbach ligt bij de mens in al zijn beweging en houding. Ze probeert rust en evenwicht uit te dragen door middel van grafiek. Tine heeft haar studie Schilderen en Grafiek aan de Academie van Schone Kunsten in Arendonk, Belgie met goed gevolg afgerond met vier eervolle vermeldingen.

"Ik zoek naar rust en evenwicht op doek en papier. Mijn motto is: minder is meer. Mijn kunst is een experiment met materialen, composities en kleuren", verklaart de kunstenaar haar visie.

De kunstwerken van Tine hebben ongetwijfeld een unieke en magische uitstraling bereikt door deskundig gebruik van moderne diepdruktechnieken, die zijn gebaseerd op middeleeuwse graveertechnieken. Het graveren in metalen platen en werken met zuren is de basis voor de kunstenaar, daarnaast experimenteert Tine met veel andere materialen zoals roest, houtlijm, carborundum in haar zoektocht naar nieuwe manieren om met de verbeelding van het publiek te spelen.
"Geboorte", looddruk, 2011
New Place art gallery

Verwersstraat 45
(direct naast het Noordbrabants Museum)
5211 HT 's-Hertogenbosch

Openingstijden:

Woensdag 14:00 - 17:00 uur
Donderdag 14:00 - 17:00 uur
Vrijdag 14:00 - 17:00 uur
Zaterdag 14:00 - 17:00 uur
Zondag 14:00 - 17:00 uur
en op afspraak
juli - zomerstop

NU IN DE GALERIE:

Marble Metaphysics is een project van Sergey Khorikov, de Russische beeldhouwer die probeert de universele menselijke ervaring en gevoelens in het centrum van zijn artistieke creativiteit te plaatsen. Sergey ziet de mensheid, afgebeeld als een druiventros, rijpend aan de rank van het Universum, belichaamt het innerlijk, het geweten van de Schepper.Grafiek is eindeloos: diepdruk en etsen
De inspiratie van de Nederlandse
kunstenaar Tine Weissenbach ligt bij de mens in al zijn beweging en houding. Ze probeert rust en evenwicht uit te dragen door middel van grafiek. Tine zoekt naar rust en evenwicht op doek en papier. Haar kunst is een experiment met materialen, composities en kleuren.Copyright "New Place art gallery" 2012