new place art gallery Den Bosch Galeire Den Bosch

Exposities 2013  Print this page

01 december 2012 - 15 januari 2013. Solo-expositie van Irina Kvetka (Oekraine) "Candy Fairy" (schilderijen).
Irina Kvetka

In de maand december presenteren we de werken van een bijzondere Oekrainse kunstenares Irina Kvetka. Haar werken nemen ons mee in herinneringen van het kind zijn vol liefde, feeen, het snoepen, en natuurlijk de dromen.15 januari 2013 - 19 februari 2013. Solo-expositie van Nugzar Kahiani (Georgie/ Letland) "Carnaval".
Nugzar Kahiani

Het tweede deel van januari en het eerste deel van februari zijn gefocust op oosterse kunst. De opmerkelijke werken van de Georgische kunstenaar Nugzar Kahiani zijn bij ons in de galerie te bezichtigen onder de naam "Carnaval". Rijke kleuren, onvergetelijke gezichten en sexualiteit staan centraal in de werken van deze bijzondere kunstenaar.


20 februari 2013 - 20 maart 2013. Solo-expositie van Gabriella Cleuren (Belgie) "Filled Emptiness".
Gabriella Cleuren

"Volle leegten zijn wijdse landschappen, waar immense mysterieuze ruimten, zoals ze hier in Belgie met zijn kleinschalige volgebouwde stukjes grond niet meer te vinden zijn, gestalte krijgen. Ruimten als metafoor, voor eenzaamheid, open geest die volheid ziet : volle leegten. Als je oog went aan de vlakte van land of water, beginnen vormen en kleuren fijne nuances af te tekenen. Je ontwaart stilaan ontelbare tonaliteiten van licht en kleur zoals op het brede water in Zeeland; contrast van licht en donker, tegenlicht zoals aan de Schelde te Antwerpen, waar de andere oever, de linkeroever bij ondergaande zon in zo'n beeld een wereld aan betekenissen onthult. Die eenzame wereld met een of meerdere figuren, wordt tastbaar, voelbaar, de mens een minuscuul deeltje, erin opgesloten."
Gabriella Cleuren21 maart 2013 - 30 april 2013. Solo-expositie van Pierre Wynen (Belgie) "True Story".
Pierre Wynen

Geinspireerd door de hedendaagse realisten uit Nederland en Belgie heeft Pierre Wynen zich toegelegd op de klassieke wijze van de schilderkunst. Meestal schildert hij stillevens met rustige composities, waarin hij tracht de voorwerpen zo natuurgetrouw mogelijk weer te geven, waardoor zijn werken een stilte en ingetogenheid uitstralen.01 april - 31 mei 2013. Solo-expositie van Sergei Inkatov (Estland) "Colourful spiral".
Sergei Inkatov

Geometrische precisie en verfijnde kleuren geven de onmiskenbare stijl van deze kunstenaar weer.
Een aantal van zijn abstracte werken zullen tijdens de expositie getoond worden.


07 - 14 april 2013. Art & Antiques Fair, 's-Hertogenbosch.Kunstenaars:
Gabriella Cleuren
Peter van den Borne
Mieke Robben
Sergey Kolokolchikov
Nugzar Kahiani
Marble Metaphysics by Sergey Khorikov25 - 28 april 2013. Art Monaco 2013, Monte Carlo.


Her Imperial Majesty Shahbanou Farah Pahlavi, Empress of Iran, attends the 4th edition of salon Art Monaco, at the stand of New Place Art Gallery.

Kunstenaars:
Leo van den Ende
Peter van den Borne
Sergey Kolokolchikov
Marble Metaphysics by Sergey Khorikov

GRIMALDI FORUM: 10, Avenue Princesse Grace - MC 98000 MonacoHis Majesty King Willem-Alexander and Her Majesty Queen Maxima


On 12 June 2013 His Majesty King Willem-Alexander and Her Majesty Queen Maxima will visit Verwersstraat as well.Her Royal Highness Princess Beatrix of the Netherlands in Verwersstraat. MUSEUMKWARTIER 's-Hertogenbosch is located in the Verwersstraat 41. New Place Art Gallery is located just next door and invites you to pay a visit and enjoy our outstanding collection of artworks.
14 - 16 juni 2013. Art Laren, de Larense Brink.


Galeire Den Bosch Kunstenaars:
Jos Bolt
Gabriella Cleuren
Peter van den Borne
Herman Thielens
Mieke Robben
Rene Schlegel
Rita Camphuijsen
Margret Heeremans
Sergey Kolokolchikov
Marble Metaphysics by Sergey Khorikov


Expositecatalogus Art Laren 2013

18e editie Art Laren
14 - 16 juni 2013
Dagelijks: 11:00 - 17:00 uur
In 2013 vindt Art Laren weer op de Brink van Laren NH plaats. In Laren is het gratis parkeren.
01 juni 2013 - 31 augustus 2013. Solo-expositie van Peter van den Borne (Nederland) "Tranquility of soul".
Peter van den Borne

Peter van den Borne's werk kenmerkt zich door de wel overwogen composities die ruimte en rust uitstralen. Zijn werken zijn geschilderd in een modern realistische stijl en onderscheiden zich in zowel verbeelding als in de toepassing van de techniek.

Bij zijn stillevens wordt Peter geinspireerd door voorwerpen met een gebruiksverleden en/of voorwerpen uit de natuur zoals bijvoorbeeld een simpele grasspriet. Peter ziet het als een uitdaging om als het ware de ziel van de voorwerpen over te brengen op paneel of doek. Hierbij wil deze fijnkunstenaar niet alleen de werkelijkheid imiteren. Belangrijkste doel is om een schilderachtige en bezielde interpretatie te geven van het onderwerp.01 mei 2013 - 30 september 2013. Solo-expositie van Rene Schlegel (Zwitserland) "Your context, our light".
Rene Schlegel

Bedreven manipulatie met schaduw en licht is een van de unieke kenmerken van de Zwitsers kunstenaar Rene Schlegel.
Het ontwerp van zijn kunst ontstaat uit het "schijnen vanuit het donker" wat er voor zorgt dat de meest onverwachte details van het dagelijkse leven zijn open baren.01 september 2013 - 30 september 2013. Solo-expositie van Mieke Robben (Nederland) "Warm touch I".Mieke Robben

Mieke Robben maakt zowel portretten in opdracht als vrij werk. De belangrijkste thema's zijn mens en dier. Bij beiden is ze op zoek naar expressie, het unieke, kwetsbare en ontroerende karakter van hetgeen ze schildert. Zij heeft een realistische, figuratieve schilderstijl. Kleur en licht zijn belangrijke beeldbepalende elementen. Slechts delen in de voorstelling, vaak de ogen/gezicht, worden scherp uitgewerkt waardoor ze nadrukkelijker naar voren komen.


01 - 31 oktober 2013. Solo-expositie van Jan Teunissen (Nederland) en Herman Thielens (Nederland) "Romantic twist".Jan Teunissen

Schilderijen van Jan Teunissen zijn op ambachtelijke wijze tot stand gekomen werken in olieverf op paneel. Zij worden gekenmerkt door een hoge mate van realiteitszin en sfeer: "Klassiek realistische werken met een vleugje romantiek", ook een moderne uitstraling wordt niet geschuwd. Als er al eenduidige herkenbaarheid in de thematiek van zijn werk bestaat is het de gevarieerdheid van onderwerpen.

Herman Thielens

Herman Thielens is een schilder die de lat hoog legt. Zijn impressies van stillevens en landschappen lijken met het grootste gemak geschilderd. Wanneer je zijn werk echter nader bestudeert ontdek je al snel dat er achter ieder werk een behoorlijke zoektocht schuil gaat, een tocht die zijn persoon en werk typeert, namelijk het streven naar perfectie in compositie, vorm, kleur en techniek.


11 - 13 oktober 2013. Art International Zuerich, Zwitserland.Brochure Kunstenaars:
Gabriella Cleuren
Peter van den Borne
Valery Mironov
Rene Schlegel
Sergey Kolokolchikov
Margret Heeremans
Herman Thielens
Vladimir Soerovtsev
Marble Metaphysics by Sergey Khorikov01 - 30 november 2013. Solo-expositie van Rita Camphuijsen (Nederland) "Africa, back to the source".

Rita Camphuijsen

New Place Art Gallery ondersteunt het basis onderwijs in Afrika! Tijdens de solo-expositie van Rita Camphuijsen (01 - 30 november 2013) "Afrika. Terug naar de bron." doneert New Place Art Gallery haar commissie van de verkoop van de werken van Rita Camphuijsen aan de ontwikkeling van het basis onderwijs in Afrika.

Rita Camphuijsen vertelt over haar expositie:

"In mijn expositie is te zien dat ik met mijn schilderijen terug naar de bron wil gaan. Naar de oorsprong van wat mensen inspireert.
En mij inspireert het dat mensen hun oorspronkelijkheid tonen. Ik wil dat laten zien in de mensen. Vooral in Afrika ervoer ik de oorspronkelijke levenslust en kracht van mensen om in beweging te zijn. Vooral in Afrika zag ik dat mensen dansen en muziek maken. Soms tegelijk. In de muziek van Rastamie klinkt bijvoorbeeld de Afro-reggea die over het lot van de Afrikanen die voor hun vrijheid moesten vechten terwijl ze in de sloppen van de steden wonen.
Ook in de natuur herken ik de bronnen van het bestaan.
Levenslust, zoals de verwonderde Struisvogels die zo blij zijn met het nieuw 'gelegde' ei.
Levenswater, de mensen uit Manyaleti of Swaziland die zo ver moeten lopen naar de bron waar water is.
Een muzikant, door wie de vitaliteit stroomt die hem doet zingen en dansen.
Daarover gaat deze expositie.
Ik hoop van harte jullie te verwelkomen en mijn werk te tonen."


01 december 2013 - 10 januari 2014. Solo-expositie van Mieke Robben (Nederland) "Warm touch II".


Galeire Den BoschMieke Robben

Mieke Robben maakt zowel portretten in opdracht als vrij werk. De belangrijkste thema's zijn mens en dier. Bij beiden is ze op zoek naar expressie, het unieke, kwetsbare en ontroerende karakter van hetgeen ze schildert. Zij heeft een realistische, figuratieve schilderstijl. Kleur en licht zijn belangrijke beeldbepalende elementen. Slechts delen in de voorstelling, vaak de ogen/gezicht, worden scherp uitgewerkt waardoor ze nadrukkelijker naar voren komen.


"Defile de Chapeux I ", 2013, olieverf op linnen, 120 x 120 cm., Mieke Robben.


VASTE COLLECTIE:

Marble Metaphysics is een project van Sergey Khorikov, de Russische beeldhouwer die probeert de universele menselijke ervaring en gevoelens in het centrum van zijn artistieke creativiteit te plaatsen. Sergey ziet de mensheid, afgebeeld als een druiventros, rijpend aan de rank van het Universum, belichaamt het innerlijk, het geweten van de Schepper.
Copyright "New Place art gallery" 2013