new place art gallery Den Bosch Galeire Den Bosch

Exposities 2015

 Print this page

22 t/m 25 januari 2015. Het Kunst & Antiek Weekend Naarden


Brochure Het Kunst & Antiek Weekend Naarden is al bijna 2 decennia een paradijs voor de kunstliefhebbers met gevoel voor kwaliteit. Tijdens deze nationaal bekendstaande kunst- en antiekbeurs gaan antiek en hedendaagse kunst traditiegetrouw hand in hand. Meer dan 65 galeries en kunsthandelaren presenteren een grote diversiteit aan Oude, Moderne en Hedendaagse kunst in de imposante Grote Kerk van Naarden. Tijdens uw bezoek aan het Kunst & Antiek Weekend kunt u zich orienteren, informeren en natuurlijk overgaan tot de aankoop van een mooi kunstwerk.


GRATIS UITNODIGING >




Kunstenaars:
Leo van den Ende (NL)
Edmond Dubfunfaut (BE)
Marble Metaphysics by Sergey Khorikov (RU)
Guy de Jaegher (BE)
Gelos Michailidis(NL)
Feike de Vries (NL)
Paulien Tesselaar (NL)
Maria Verstappen (NL)
Jan van den Bragt (NL)


01 februari t/m 7 maart 2015. Solo-expositie van symboliekschilder Aart de Lange Pzn (NL)


"De meerpaal en een kerk zijn de symbolen voor 'Houvast', evenals de bomen als afgevaardigden van de natuur. 'De huisjes' staan symbool voor alle mensen die zich geborgen voelen door het houvast van zo dichtbij. Heb je houvast? Vergeet dan niet 'De vlag' uit te hangen. 'De roodwitte stokken' geven verandering aan. De toekomst is onze horizon....nog niets is ingevuld. Wel is er 'Licht aan de Horizon', dat staat voor HOOP. 'Het levensladdertje' geeft aan dat ieder mens onderweg is naar zijn of haar toekomst; onderbroken door onverwachte verdrietige gebeurtenissen, 'Het kapotte treetje'. 'Stilte' is een geschenk om ons te blijven verwonderen over de alledaagse dingen."
Aart de Lange Pzn



01 - 30 april 2015. Solo-expositie van Robert van de Graaf (NL)




Robert van de Graaf is geinteresseerd in het mystieke van deze wereld en alle elementen (de zee, de lucht, natuur, vuur, licht en donkerte) in combinatie met het gevoel en de dimensie van de andere wereld.
Robert is altijd bezig mystieke thema's te vinden die hem inspireren, die zijn aandacht trekken. Zijn thema's varieren van een licht schijnend op bomen, gevangen in bossen, tot hoog complexe historische plaatsen of verhalen. In de kunstwerken wil hij de diepte en bezieling van het thema overbrengen en hoopt dat deze een (her)ontdekking zijn voor de kijker en aanzet tot verdieping.
Robert gebruikt graag traditionele technieken zoals olieverf en grafiet en vind de ambacht van het schilderen en tekenen erg belangrijk. Hij maakt zowel olieverf schilderijen (op linnen) als tekeningen (op papier).
De kunstwerken worden gekenmerkt door een modern, expressionistisch, impressionistisch en intuitief karakter.



19 t/m 26 april 2015. Art & Antiques Fair 's-Hertogenbosch


Een serie van handgemaakte marmeren beelden, die de middeleeuwse kunstenaar portretteren, versterkt de expositie. De serie "Het Schip van Jeroen Bosch" van de Russische beeldhouwer Sergey Khorikov, ook wel de Russische Rodin genoemd, is een succesvolle en duidelijke interpretatie van een filosofische en scholastische kijk op de wereld van 16e eeuw in een vorm van fragiele, marmeren sculpturen. De symboliek van toen heeft voor ons, hedendaagse mensen, haar betekenis merendeels verloren. Door het analyseren en bewerken van de werken van Jeroen Bosch kan de kunstenaar een begrijpelijk beeld vormen. "Om de middeleeuwse symboliek te kunnen ontcijferen is het nodig voor ons de belangrijkste elementen te extraheren en de mystieke laag weg te laten. De extractie en purificatie zijn de middelen die helpen ons de ware wereld van Jeroen Bosch voor ogen te krijgen." vat de beeldhouwer samen.

Brochure In zijn tocht naar de ware interpretatie van Jeroen Bosch gaat AF'sH nog een stap verder en organiseert rondom het evenement een wetenschappelijk congres. Het congres "Jeroen Bosch: Verleden - Heden - Toekomst", biedt de mogelijkheid aan een breder publiek hun kennis te verbreden en te leren van gerenommeerde experts in de wereld van Jeroen Bosch tijdens lezingen en materclasses. Wettenschappelijk, doch toegankelijk voor een breed publiek. Het programma biedt lezingen aan die vertellen over de verschillende aspecten van het leven en arbeid van de middeleeuwse kunstenaar en licht zijn rol toe in de wereld van de kunstgeschiedenis. Een van de speakers van het congres, auteur van het boek "De vergeten beeldentaal van Jheronimus Bosch" en lid van de Wetenschappelijke Raad van het Jheronimus Bosch Art Center, Dr. Eric De Bruyn, vertelt overtuigend: "De beeldentaal die Bosch hanteerde is na vijf eeuwen wel grotendeels vergeten, maar vast niet onherroepelijk verloren. De hedendaagse lezer die bereid is zich in deze mysterieuze beeldentaal onder te dompelen, kan veel onverwachte ontdekkingen doen."

Een combinatie van getoonde kunstwerken, videomateriaal, lezingen en prenten maken van een bezoek aan AF'sH een opmerkelijke culturele belevenis. De organisatie kijkt ook verder naar 2016, het jaar van Jheronimus Bosch. In 2016 vieren we het 500ste sterfjaar van de kunstenaar en de 50e editie van de beurs. "Jeroen Bosch special project" is een succesvolle voorbereiding voor de onthulling van het complete werk van Henk Groenendaal. "Zo 'n project heeft niet alleen esthetische, maar ook interculturele betekenis. We streven er naar Jeroen Bosch als een bindende kracht van culturen te presenteren" vertelt moderator van het congres en galeriehoudster Vera Khorikova.

Mini-congres | Masterclasses (georganiseerd door New Place Art Gallery)

De 49e editie van de Art & Antiques Fair 's-Hertogenbosch blikt dit jaar al vooruit op de 500e sterfdag van Jheronimus Bosch. Tijdens de beurs die van 19 tot en met 26 april plaatsvindt bij Autotron in Rosmalen wordt op even interactieve als dynamische wijze de verbinding gemaakt met het leven van deze historische kunstschilder.

Tijdens de openingsdag (zondag 19 april) staat al meteen een minicongres over Jheronimus Bosch op het programma. Daarnaast vinden er elke dag speciale masterclasses plaats op het gebied van kunst, cultuur, musea en antiek.

Deze bijzonder interessante sessies worden verzorgd door absolute autoriteiten uit de verschillende vakgebieden en zijn voor deelnemers en bezoekers aan de Arts & Antiques Fair zonder extra kosten te bezoeken. Het aantal plaatsen per masterclass is echter wel beperkt, zodat vooraf reserveren wel gewenst is.

http://www.afsh.nl/programma



01 - 31 mei 2015. Solo-expositie van Janneke Rottier (NL)




Janneke Rottier woont en werkt in Goes, Zeeland. Het Zeeuwse land vormt een bron van inspiraties. Vooral het nagenoeg lege landschap, waar de stilte nog valt te beleven.
De ruimte, wijdsheid, luchten, seizoenen, het landschap zoals het zich laat zien in al zijn verschillende hoedanigheden. Soms is het ook een mengeling van indrukken, ooit deze tegengekomen. Een ontmoeting, ontvoering, een reis. Landschappen, de aardkost binnenstebuiten gewoeld, voorbij glijdende wolkenmassa's, een spel van licht en donker.
Vandaar het dromerige, zachte karakter van deze omgevingen, waarbij dingen atmosferisch met elkaar verbonden lijken.
Licht, lucht en ruimte die fascinatie oproepen en aanzetten tot composities in een andere werkelijkheid.


01 - 31 mei 2015. Solo-expositie van Winny Paulus (NL)




"Als portretschilder werk ik meestal in opdracht en uitsluitend met olieverf op een linnen doek. Ik vind het belangrijk de ziel te treffen en de juiste sfeer te creeren. Een goed portret is tijdloos en wordt op een gegeven moment geschiedenis."


07 juni t/m 11 juli 2015. Solo-expositie van Alejandra van der Velden (NL).


Het werk van Alejandra van der Velden is figuratief, zij heeft de afgelopen jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt waarvan het einde nog niet in zicht is. Opvallend is haar vaardigheid om aan schilderijen 3D-aspecten toe te voegen waardoor de toeschouwer soms het schilderij wordt binnengetrokken. Haar werk wordt gekenmerkt door een uitbundig en harmonieus kleurgebruik, ook bij portretten in opdracht. Zij exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. In december 2014 heeft zij deelgenomen aan de expositie The Illusion of Reality van Galleria de Marchi in Bologna.

"Ik ben geboren in Buenos Aires (Argentinie) waar ik het eerste gedeelte van mijn leven heb gewoond, daarna verhuisde ik met mijn ouders naar Hamburg. Ik ben pas op latere leeftijd in Nederland komen wonen. Mijn professionele opleidingen, allemaal op het creatieve vlak (mode, kunst en grafiek) heb ik in Nederland en Belgie gevolgd. Na een aantal jaren met plezier en onder hoge druk in de reclamewereld te hebben gewerkt heb ik mij gericht op de creatieve en artistieke wereld. Het spelen met figuratieve vormen en het gebruiken van sprekende kleuren, warme en koude, lichte en donkere houdt mij 's nachts uit mijn slaap van de voorpret als ik ga schilderen."




12 t/m 14 juni 2015. Art Laren 2015, De Brink Laren

De internationale openlucht kunstbeurs Art Laren vindt in 2015 voor de 20ekeer weer plaats op de schilderachtige Brink in het idyllische centrum van de Gooise kunstenaarsdorp Laren.
Kunstenaars:
- Agnes van Eupen (NL)
- Alejandra van der Velden (NL)
- Aart de Lange Pzn (NL)
- Robert van de Graaf (NL)
- Guy de Jaegher (B)
- Rene Schlegel (CH)
- Jos Bolt (NL)
- Herman Thielens (B/NL)
- Feike de Vries (NL)
- Marble Metaphysics by Sergey Khorikov (RU)

De beurstijden zijn: vrijdag 12 juni t/m zondag 14 juni van 11.00 - 18.00 uur

New Place art gallery in samenwerking met Laurent Richard Pere et Fils: Sinds 1954 worden onze wijnen in Belgie gepresenteerd, en worden wijnliefhebbers begeleid bij het aanleggen van hun collectie. Deze wijnkelders zijn na enkele generaties echte schatkamers, met een scala aan kwaliteitswijnen die de kenner niet onberoerd zullen laten. Tijdens onze talrijke degustaties wordt u vriendelijk uitgenodigd om gereputeerde klassewijnen te komen proeven of, misschien proeft u er wel een nieuwe wijnsoort die meteen uw zinnen prikkelt...
U zou bijna kunnen zeggen dat er voor elke gelegenheid, voor elke gemoedstemming een wijn van Laurent Richard ter beschikking staat....www.laurentrichard.be





6 september 2015. ARTIBOSCH KUNSTROUTE: Anneke Hansum & Hannie Tebbertman (NL).


Veel mensen hebben schroom om een kunstgalerie binnen te stappen. Daarom organiseert ArtiBosch al vele jaren op festivalzondag een kunstroute langs galeries en kunstinstellingen in de binnenstad. U kunt de route zelf lopen of onder begeleiding van een ArtiBosch-gids.




01 - 30 september 2015. Solo-expositie van Anneke Hansum (NL).


De foto's die haar man maakt, het nieuws, het leven en de natuur zijn facetten die haar inspireren tot nieuw werk. Zij is altijd op zoek naar verrassende composities. Haar werk kenmerkt zich door een combinatie van figuratie en abstractie. Doordat zij met diverse kunstvormen werkt: abstract, airbrush, grafiek en aquarelleren, heeft zij de mogelijkheid om deze met elkaar te combineren. Om nog beter met deze technieken te kunnen werken heeft Anneke diverse intensieve opleidingen gevolgd. Momenteel studeert zij aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Turnhout.

Masterclass: AIRBRUSH Airbrush,let op niet te verwarren met graffiti. Airbrush is een kleine, op basis van lucht werkende verfspuit, die via een te regelen naald d.m.v. een trekker verschillende inkt - en verf soorten kan verwerken. Met Airbrush leer je vele technieken kennen. Het aanvoelen van de spuit is natuurlijk het belangrijkste. hoe dik of dun je lijn wordt, wordt bepaald door het vingerspitsen gevoel. Airbrush trekt mij enorm aan, omdat het een vrij unieke vorm van kunst is.


01 - 30 september 2015. Solo-expositie van Hannie Tebbertman (NL).


"Ik schilder realistische schilderijen in olieverf. Mijn werk komt voort uit persoonlijke ervaring en ik word gedreven vanuit een diep gevoel. Inspiratie vind ik dicht om mij heen en ik probeer het gewone met een andere kijk te schilderen".















01 - 31 oktober 2015. Solo-expositie van Feike de Vries (NL).




"Veelzijdigheid en open instelling zijn mijn kenmerken als kunstenaar. Zowel in mijn vrije werk, als voor opdrachtgevers zoek ik graag de grenzen van mijn kunnen op. Ik beheers uiteenlopende technieken als olieverf, kleurpotlood, zeefdruk, glasappliqu?, pastel e.d. Dit vertaalt zich in een breed scala aan werk: portretten, thematisch werk, kunst in de openbare ruimte, enzovoorts."



7 t/m 15 november 2015. Classic Event 2015, Kortrijk, Belgie




Kunstenaars:
- Aart de Lange Pzn
- Ben Christiani
- Feike de Vries
- Pieter Wagemans
- Robert van De Graaf
- Toni Boot
- Trudy Huisman
- Marble Metaphysics by Sergey Khorikov


10 t/m 15 december 2015. Masters of Luxury, Amsterdam




Kunstenaars:
Marble Metaphysics by Sergey Khorikov.
















Interview "Wat is Kunst?" bij 6FM Actueel

Vera Khorikova, directeur van New Place art gallery, verteld over haar visie en introduceert het project "Jheronimus Bosch: Sensible Art Project" op zaterdag de 5e december op Radio 6FM ('t Gooi) om 16:00 -17:00 uur
U kunt online luisteren:
http://www.6fm.nl/apps/www/audio/podcasts/1092254/6FM%20Actueel%20-%20Lezing%20over%20Jeronymus%20Bosch


Presentatie "Beleggen in Kunst" bij Gooische VrouwenZaken, 10 december 2015

"Wat is kunst?"

Vera Khorikova: "Elk mens heeft een recht op zijn eigen antwoord omdat mensen hebben verschillende persoonlijke standpunten. Daarom zal ik een antwoord geven van mijn eigen perspectief. Het werk van een galeriehouder is, in eerste instantie, een bepaalde keuze te maken. Een keuze die is volgens hem of haar is noodzakelijk voor het maatschappij.
Elk kunstwerk is een visuele uitdrukking van het interne wereld van de kunstenaar. Als we kijken verder van deze standpunt kunnen we alle kunstenaars in 3 categorie?n verdelen.
Bij het eerste categorie horen "conformisten". Het zijn kunstenaars die zijn akkoord met heden, met het basis eisen van heden en met de geadviseerde toekomst. Heel vaak ze gebruiken postulaten van andere mensen en dat is eigenlijk een minpunt. Ze zijn normaal gesproken heel goed in technische uitdrukking van esthetische artistiek en het is hun voordeel. Ze drukken een "harmonische" wereldbeeld uit.
Hun antagonisten zijn "non-conformisten". Ze zijn niet akkoord met het "harmonie" van heden en geloven niet in de verleden en willen zeker niet volgen het aanbevelend toekomst. Ze durven vragen aan toeschouwers te stelen. Vaak hun minpunt is lagere niveau van technische uitdrukking . Daarom vaak zijn ze gedwongen in het techniek van een collage te werken en uitgesneden stukjes van andere kunstwerken of idee?n van andere kunstenaars hergebruiken. De sterke punt van "non-conformisten" is het dapperheid en open kijk naar de wereld. Door hun activiteiten duwen ze "conformisten" aan de kant en creeren ruimte voor de deerde categorie, de "zinnige kunstenaars" of "zinnige artiesten", als u wilt.
Het zijn de kunstenaars de combineren een dapperheid van "non-conformisten" en meesterschap van "conformisten". Niet alleen stellen ze vragen maar ook streven een antwoord te geven aan het meest belangrijke vraag: Wat is de existentiele betekenis van wereld en welke rol speelt een mens? De kunstenaars van de deerde categorie creeren hun eigen Persoonlijke Wereldbeeld. En hoe groter denkt een kunstenaar hoe breder en volle is zijn panorama van de wereld."




VERA KHORIKOVA: 'ART & ANTIQUES IS LAAGDREMPELIG'


'We willen onze kennis graag delen'

Vera Khorikova is de motor achter het minicongres en de lezingenreeks die op de Art & Antiques Fair worden gehouden. Zij zon al langer op mogelijkheden om de beurs te verlevendigen. "Mensen kopen de laatste jaren minder spontaan", heft ze ervaren. "Er is meer nodig om de aandacht te trekken."
Over de museumwereld, over veilingen, restauraties, kunst op internet, tal van ontwerpen worden op de breedte onder de loep genomen. "Laagdrempelig", verteld Khorikova, "dat is het sleutelwoord. Naast het kijken wat er aan kunst en antiek op de beurs wordt aangeboden, ook leren. En vragen kunnen stellen. Want we willen vooral ook een educatieve rol hebben."....
Kennis overbrengen, stelt zij, is erg belangrijk. "Over kunsttradities praten, en hoe zich die tradities verhouden tot het hedendaagse. De mensen een handvat bieden in een toch wat chaotische situatie. Ze kunnen wel eens wat in verwarring raken op de beursvloer ook, met een aanbod van alles door elkaar heen. Op zo'n moment rijst de vraag: wat is kunst dan?"
De Telegraaf (16 april 2015)



VASTE COLLECTIE:

Marble Metaphysics is een project van Sergey Khorikov, de Russische beeldhouwer die probeert de universele menselijke ervaring en gevoelens in het centrum van zijn artistieke creativiteit te plaatsen. Sergey ziet de mensheid, afgebeeld als een druiventros, rijpend aan de rank van het Universum, belichaamt het innerlijk, het geweten van de Schepper.




Copyright "New Place art gallery" 2014