new place art gallery Den Bosch Galeire Den Bosch

Exhibitions 2016:

13 februari t/m 8 mei 2016. JHERONIMUS BOSCH en hedendaagse kunstenaars in New Place Art Gallery


Dit jaar presenteert Het Noordbrabants Museum de grote overzichtstentoonstelling: 'Jheronimus Bosch - Visioenen van een genie'. Veel kunstenaars hebben zich laten inspireeren door Jheronimus Bosch en andere middeleeuwse kunstenaars.

New Place Art Gallery heeft hedendaagse kunstenaars uitgedaagd om werk te tonen, met hun eigen kenmerkende beeldtaal en verrassende symboliek. Graag nodigen wij u uit om, naast 'het grote werk' in het museum, het werk van onze hedendaagse kunstenaars te bezichtigen.

Vera Khorikova, directeur van New Place art gallery, introduceert het project "Jheronimus Bosch: Sensible Art Project" op Radio 6FM ('t Gooi)
-> Interview luisteren
-> Artikel over het project lezen (Villa d' Arte kunst & cultuur editie)

Deelnemende kunstenaars:
- Aart de Lange Pzn
- Agnes van Eupen
- Anneke Hansum
- Ben Christiani
- Feike de Vries
- Frans Bleije
- Herman Thielens
- Janneke Rottier
- Marble Metaphysics by Sergey Khorikov
- Mieke Huijbregts
- Paul Deiters
- Sergey Kolokolchikov
- Toni Boot
- Valeriy Mironov

In het kader van "Jheronimus Bosch: Sensible Art Project" presenteerd First Class Art Gallery kunstwerken van Merab Gagiladze en Giorgi Kukhalashvili. Meer informatie vind u op http://www.firstclassart.nl


01 - 30 april 2016. Solo-expositie van Henny Lok (NL): het Venetiaanse Carnaval
"Mijn figuratieve experimentele schilderijen zijn ontstaan, door een combinatie van olieverf, lijnolie en terpentine. Door mijn jarenlange ervaring met aquarelverf, heb ik dezelfde techniek op olieverf toegepast. Hierdoor ziet het werk er transparant uit, lijkt op aquarel, maar is het niet. Sinds 2008 ben ik aan het experimenteren met het palletmes, daardoor is de structuur wel dikker, maar het beeld geeft een impressionistische kijk op het geheel."

De wonderlijke pracht en praal van het Venetiaanse Carnaval, die elk jaar in de buurt van haar Franse atelier wordt gehouden, is voor Henny Lok een grote inspiratiebron.

Heeny Lok verleidt ons met de verborgen wereld achter het Venetiaanse masker. Denken dat je een ander bent en de andere blijkt ook niet te zijn wie hij of zij is. Haar kleurrijke impressionistische schilderijen, in een vlotte toets op het doek gezet, maken het carnaval tot een waar feest.

01 - 31 mei 2016. Solo-expositie van Paulien Tesselaar (NL): WINNARES PUBLIEKSPRIJS WESTFRIESE REMBRANDT


In de kunstwedstrijd 'Wie is de nieuwe Westfriese Rembrandt' is Paulien Tesselaar de favoriet van het publiek. Op de website van het Noorhollands Dagblad kreeg zij de meeste stemmen. Ook de via het Westfries Museum uitgebrachte stemmen leverde een overwinning voor de Oudkarspelse schilderes op.

Vrijdag 30 augustus 2013 kreeg zij uit handen van Mike Ackermans, hoofdredacteur van het Noordhollands Dagblad, de juyprijs; een bronzen buste van Rembrandt van de Haagse kunstenares Anat Ratzabi. De wedstrijd was georganiseerd door het Westfries Museum en het Hoornse cultureel centrum De Blauwe Schuit met medewerking van het Noordhollands Dagblad. Aanleiding voor de wedstrijd was de tentoonstelling 'Rembrandt in Zwart-Wit' met etsen van Rembrandt uit een particuliere collectie die in het Westfries Museum te zien was. Tien kunstenaars waren genomineerd.

In het Noordhollands Dagblad werden ze wekelijks voorgesteld. In totaal is door 1149 personen gestemd; 498 ingevulde stemformulieren in het museum tijdens de expositie van de genomineerde kunstenaars, 651 uitgebracht stemmen op de website van het Noordhollands Dagblad. Op Paulien Tesselaar hebben in totaal 310 mensen gestemd (27 procent). Jos Breg (Obdam) eindigde als tweede met 211 stemmen (18 procent), gedeeld derde werden het duo Siem Beets/Jan Wester (Spanbroek) en Inge Bakker (Medemblik) met 12 procent van de stemmen.

Paulien Tesselaar schildert 'het gewone'. "Gewone mensen en gewone handelingen en het volledig opgaan in die handeling. Dat lijkt heel gewoon maar is het niet. Zeker niet in een tijd waarin we veel dingen mechanisch, mega en haastig doen. Ik leg vaak het moment vast waarin de geportretteerde zich niet bewust is van 'de kijker', maar in zijn eigen wereld is." Ze is heel blij met de prijs, zei ze bij de opening van het culturele seizoen in schouwburg Het Park: "Ik schilder vanuit een innerlijke drijfveer. Maar als mensen er ook door geraakt worden, vind ik dat heel mooi."

Koen van Eijk (journalist HDC media). Noordhollands Dagblad 01-09-201301 - 30 June 2016. Solo-exhibition of Trudy Huisman (NL)


Trudy Huisman begon op elfjarige leeftijd intensief met tekenen en aquarelleren. Vanaf zeventienjarige leeftijd volgde zij lessen bij diverse kunstenaars. Van hen leerde zij werken met olieverf. In diezelfde periode volgde zij lessen aan de Vrije Academie.

Na ook op autodidactische wijze diverse technieken te hebben geexploreerd, ontstonden er opeenvolgend en soms naast elkaar, verschillende stijlen. Figuratief en verfijnd glaceerwerk, landschappen, portretten en geabstraheerde vrouwelijke gestalten passeren de revue.

Niettemin heeft haar werk door de tijd heen een eigen signatuur. Het kenmerkt zich o.a. door composities in vloeiende lijnen, gelaagdheid en een genuanceerd kleurgebruik.

Indrukken van mensen, de natuur, impressies van gemaakte reizen, verhalen en mythen, muziek en persoonlijke gevoelens vormen een rijke bron van inspiratie. Afwisseling in techniek en thema maar ook exploratie en verdieping zijn hierbij een voortdurende behoefte en een natuurlijke manier om het creatieve proces levend te houden.

Vaak blijkt dat na een periode van werken op deze manier, een onderliggend thema zich op subtiele wijze kenbaar maakt.17 - 19 June 2016. Art Laren, 21st edithion. Laren, The Netherlands


Exhibited artists:
- Agnes van Eupen
- Anneke Hansum
- Ben Christiani
- Janneke Rottier
- Jos Bolt
- Irina Kvetka
- Sir Leo van den Ende
- Marble Metaphyscis by Sergey Khorikov
- Toni Boot
- Willy Smolders

01 - 30 September 2016. Group-exhibition of The gallery "5 Dom" (RU)
Opening: Sunday, 4 September from 12 pm.


The Russian gallery "Dom 5" is the laureate of the "VERA" - 2011 award, representing a project of the youth creative group PAPstudio "Passion for The Little Prince".
The artists will be available at the 40th edition of ArtiBosch during the "art route" to the gallery.

The project is based on the well-known poetic tale The Little Prince, with watercolour illustrations by the author, in which a pilot stranded in the desert meets a young prince fallen to Earth from a tiny asteroid. The story is philosophical and includes social criticism, remarking on the strangeness of the adult world. It was written during a period when Saint-Exupery fled to North America subsequent to the Fall of France during the Second World War, witnessed first hand by the author and captured in his memoir Flight to Arras." *

PAPstudio - is an etching group that has been working at the Gallery "5 Dom" since 2003.
The leader is Vorobyov Sergey.
Participants:
Vorobyov Sergey
Atyaksheva Natasha
Babayeva Lyuda
Vasilyeva Katyusha
Gazetov Artyom
Goryacheva Masha
Zeleneva Valya
Krokos Galya
Miheev Anton
Shurigina Lena

The exhibition includes etchings, objects, installations and costumes.
* Source: Wikipedia


01 - 31 October 2016. Solo-exhibition of Suus Suiker (NL)
Opening: 8 October 14:00 - 17:00


Suus Suiker (Hellevoetsluis 1966) vertelt met kwast, met pen, met camera en met woorden.

'In de werkelijkheid om mij heen zoek ik een manier om dat wat is te vormen tot iets dat mij beter past. Ik zoek de diepere laag waar alles wat was, alles wat is en alles wat ooit zal zijn zich samenvoegt. Zo schep ik mijn wereld, liefdevol, ongeacht de materie'.

Suus Suiker volgde haar opleiding aan de Haagse kunstacademie en heeft een aantal jaren gewerkt als vormgeefster/illustratrice bij een ontwerpbureau alvorens definitief voor de vrije kunst te kiezen. Momenteel schildert, schrijft en fotografeert de kunstenares. In haar eigen atelier werkt ze vooral aan vrij werk en maakt ze schilderijen/portretten in opdracht.

De kunstwerken zijn voornamelijk in acrylverf op linnen, of papier en soms gecombineerd met andere materialen (mixed media). In haar veelal verhalend werk vind je abstracte en figuratieve elementen in een magisch- realistische en/of spirituele sfeer.


From 1 November we are moving to a new address:
New Place Art Gallery
Willem de Rijkelaan 1
5263 DL, Vught
The Netherlands
In November we are open by appointment only.

VASTE COLLECTIE:

Marble Metaphysics is een project van Sergey Khorikov, de Russische beeldhouwer die probeert de universele menselijke ervaring en gevoelens in het centrum van zijn artistieke creativiteit te plaatsen. Sergey ziet de mensheid, afgebeeld als een druiventros, rijpend aan de rank van het Universum, belichaamt het innerlijk, het geweten van de Schepper.
Copyright "New Place art gallery" 2014