new place art gallery Den Bosch Galeire Den Bosch

Begeleid project "Grafiek is Eindeloos"

 Print this page

1e editie
Op 1 augustus 2012 beginnen we met een nieuwe editie van een inspirerend project "Grafiek is Eindeloos". Dit keer presenteren we het volledige proces van artistieke ontwikkelingen van kind tot student en van student tot een professionele kunstenaar. Twee getalenteerde studenten van AKV | St. Joost, Den Bosch, hun docent en 7 kunstenaars trachten door middel van grafiek hun stralende beelden en ideeen te presenteren.

De grafici werken met verschillende materialen en experimenteren op dezelfde manier door middel van hun zelfbewustzijn van hun interne wereld in de vorm van grafiek uit te drukken. De etstechniek neemt ons terug naar de middeleeuwen; toen deze techniek werd gebruikt door de wapensmeden in Europa. Dat was de tijd toen bedreven wapensmeden versieringen in harnassen en wapens aanbrachten met scherpe beitels. Later herkent men deze techniek in de kunstwerken van Albrecht Durer en Rembrandt van Rijn. Tijdens de eeuwen veranderde en evolueerde de etstechniek en bracht ademnemende kunstwerken. Een moderne tint in combinatie met traditionele technieken ziet u tijdens de expositie "Grafiek is Eindeloos". We hopen dat deze expositie u inspireert tot het verder onderzoeken van uw innerlijke wereld en de gewenste steen te vinden.

Kunstenaars: Jiri Buunk, Nelly Groenen, Therese Hulskotte, Jo Keterlaers, Beppie Knoop, Svenja van Laarhoven, Hanneke Post-Schuit, Anita van Sambeeck, Koes Staassen, Tine Weissenbach.

Galeire Den Bosch Jiri Buunk:

De aanleiding voor een werk is vaak simpel. Een gedachteloos krabbeltje na het lezen van een tekst of iets dat me fascineert in een foto. Vervolgens laat ik dit broeien, gaarkoken en visualiseer richting een eventueel eindresultaat. Binnen grafische technieken volgen nog vele fases om in het beeld in te grijpen. Grafiek is mijn vak. Dat betekend zoveel dat ik in zo'n techniek vooruit kan denken. Bij etsen is dit geheel handmatig, als je gaat zeefdrukken is er de digitale voorbereiding. Het meest magische moment is wanneer je het vel papier, van onder de pers, bedrukt ziet worden. Ineens is het is er de prent, de afdruk in inkt. Als ik teken zijn er ook dit soort momenten. Vanuit concentratie op het vel papier voor me, kan het gebeuren dat het beeld zich zelf laat tekenen. Daar waar ik mezelf verlies ligt de intentie van mijn kunstwerk. Verder is het de geur van terpentijn, etsinkt en het krijt dat in mijn handen uiteen valt.Galeire Den Bosch Nelly Groenen:

Als kind vond ik tekenen helemaal geweldig. Op late leeftijd ben ik naar de academie in Arendonk gegaan. Daar heb ik de opleiding tekenen en grafiek gevolgd. Nu doe ik nog steeds grafiek en dus ook tekenen. Ik heb er nog steeds lol in.


Therese Hulskotte:

Ik ben begonnen bij het "Penseeltje" Veldhoven en daarna nam ik deel aan de dagopleiding Schone Kunsten. Daar heb ik in 14 jaar verscheidende kunsttechnieken ontwikkeld zoals tekenen, grafiek en schilderen. Mij schepping van kunst voer ik momenteel met veel gevoel en passie uit. Veel van mijn werken zijn van naief niveau gehalte.


Galeire Den Bosch Jo Keterlaers:

16 jaar Academie Der Schone Kunsten in Arendonk Belgie. Tekenen, schilderen en vrije grafiek. Realistisch begonnen, langzamerhand naar abstract. Verschillende exposities gehad. Ik experimenteer graag en ben erg gefascineerd door de mens (schedels) en dierenskeletten.Beppie Knoop:

Kunst is voor mij meditatie waarbij rust een grote rol speelt. Je wordt als t ware meegezogen in de composities, geinspireerd door mijn vioolspel. Het crescendo en decrescendo is omgezet in een lijnenspel van mijn Grafiek en andere technieken. De kleuren van de muziek zijn terug te vinden in mijn werk. Ik combineer denken en leven voor het ontstaan van mijn kunst.


Galeire Den BoschSvenja Irene van Laarhoven:

Student op het AKV. St. Joost in 's-Hertogenbosch. Mijn visie op kunst is zich nog iedere dag aan het ontwikkelen. Over mij word gezegd dat ik bezig ben met het direct laten zien maar ook weer het bedekken van persoonlijke thema's, dat het voelt of er voorzichtig iets word aan geraakt en verstopt of vervreemd word. Door mijn werken te maken zoals ik er mee bezig ben krijg ik inzichten in mijn eigen persoonlijke wereld. Die ik stukje voor stukje, verstopt of vervreemd door middel van bepaalde thema's aan mijn toeschouwer laat zien.
Galeire Den BoschHanneke Post-Schuit:

Sinds 2000 ben ik bezig met grafiek en ik heb mijn eigen atelier in Son/St. Oedenrode. Dit werk is onderdeel van een serie werken over 'de grote stad'. De techniek die ik doorgaans gebruik is een ets als basis, gecombineerd met zeef- of materiaaldruk.

Galeire Den BoschAnita van Sambeeck:

FANTASY-FEEL-CREATE-MY OWN WORLD Na mijn opleiding Tekenen en Vrije Grafiek ben ik me gaan richten op Grafiek en de vele technieken. Die zijn oneindig. Ik werk vanuit mijn gevoel.
Galeire Den BoschKoes Staassen:

Sinds twee jaar studeer ik beeldende kunst aan AKV|St.Joost in Den Bosch. Door verschillende media te gebruiken probeer ik te komen tot hetgeen wat in de kern van mijn fascinaties besloten ligt. Elke keer als ik iets maakt voelt het alsof een stukje van een geheim zich prijsgeeft. Bij het gebruik van grafische technieken, vooral het maken van etsen, verbaas ik me erover hoe verschillend de individuele afdrukken kunnen zijn, ookal is een en dezelfde plaat gebruikt bij het drukproces.

Galeire Den BoschTine Weissenbach:

Ik experimenteer graag met grafische technieken, in het bijzonder met etstechnieken, zoals toepassing van roest, lood, zuren en krassen in de etsplaat. Mijn onderwerpen ontleent zij aan haar directe omgeving, waarbij ik kijk naar vorm en kleur. Ik maak kleine oplagen.New Place art gallery

Verwersstraat 45
(direct naast het Noordbrabants Museum)
5211 HT 's-Hertogenbosch

Openingstijden:

Donderdag 14:00 - 17:00 uur
Vrijdag 14:00 - 17:00 uur
Zaterdag 14:00 - 17:00 uur
Elke 1e zondag v/d maand 12:00 - 15:00 uur
en op afspraak

juli - zomerstop

NU IN DE GALERIE:

Marble Metaphysics is een project van Sergey Khorikov, de Russische beeldhouwer die probeert de universele menselijke ervaring en gevoelens in het centrum van zijn artistieke creativiteit te plaatsen. Sergey ziet de mensheid, afgebeeld als een druiventros, rijpend aan de rank van het Universum, belichaamt het innerlijk, het geweten van de Schepper.Grafiek is eindeloos: diepdruk en etsen
De inspiratie van de Nederlandse
kunstenaar Tine Weissenbach ligt bij de mens in al zijn beweging en houding. Ze probeert rust en evenwicht uit te dragen door middel van grafiek. Tine zoekt naar rust en evenwicht op doek en papier. Haar kunst is een experiment met materialen, composities en kleuren.

New Place art gallery

Verwersstraat 45
(direct naast het Noordbrabants Museum)
5211 HT 's-Hertogenbosch
Tel.: 0681148717
www.new-place-gallery.com
contact@new-place-gallery.com

Openingstijden:

Donderdag 14:00 - 17:00 uur
Vrijdag 14:00 - 17:00 uur
Zaterdag 14:00 - 17:00 uur
Elke 1e zondag v/d maand 12:00 - 15:00 uur
en op afspraak

juli - zomerstop


Copyright "New Place art gallery" 2012