new place art gallery Den Bosch Galeire Den Bosch

Tekencursus met ...

 Print this page

Bij ons in de galerie organiseren we een tekencursus voor iedereen die graag creatief bezig wil zijn. Met de cursus ''tekenen met...'' leert u de basis technieken die u nodig hebt om het tekenen stap voor stap onder de knie te krijgen. Waardoor u vervolgens alle creativiteit die in het hoofd zit de vrije loop kunt laten op papier.

Doelgroep:

Voor iedereen die creatief bezig is van jong tot oud. Maar let op, voor de kleine kinderen (4 t/m 12 jaar ) onder ons zie http://www.new-place-gallery.com/mindfulness_kinderen.htm

Studieprogramma:

Dagdeel 1: Zwart-wit

Een eerste kennismaking met dit onderwerp aan de hand van kunstenaars boeken. Nederland is een land van knappe tekenaars. Inhoudelijk en technisch hebben we in het heden en in de kunstgeschiedenis veel te bieden. -Het (her) uitvinden van verschillende teken materialen. Neem eigen materiaal mee en wissel dit onderling uit. Gebruik wat er aanwezig zal zijn. Teken hiermee alsof het nieuw voor je is, vindt mogelijkheden opnieuw uit. En kijk alsof je nog nooit eerder gekeken hebt. Er zal stil leven materiaal aanwezig zijn. Probeer een object of vorm opnieuw te construeren. Deze is te vereenvoudigen naar de cilinder, een cirkel. Vindt de essentie van het verhaal dat voor je aanwezig is. Wanneer je dit ziet, is de complexe waarheid te benaderen.

Dagdeel 2: Zwart-wit
Kies je eigen materiaal vanuit de ervaringen uit de eerste les. We werken opnieuw vanuit stil leven. Bekijk opnieuw de opbouw van de vormen. Maar nu ook naar hoe de objecten zich tot elkaar verhouden. Wat je hier tegen zult komen is de werking van schaduw en perspectief. Voorgrond en achtergrond. Beperk je tot twee vormen en kijk op je vel naar een mogelijke compositie.

Dagdeel 3: Kleur
Aan de hand van voorbeelden kijken we naar hoe kleuren zijn opgebouwd. De kleurencirkel, primaire kleuren en secundaire kleuren. Vervolgens kies je twee kleuren. En we kijken naar materialen welke kleurgebruik met zich meebrengen. Al tekenend kijken we hoe deze kleuren zich tot elkaar verhouden. Dit aan de hand van een kleur-rijk stil leven.Welke kleur heeft overwicht tot de ander en hoe gebruik je deze in voor en achtergrond. Hoe werkt dit in je compositie.

Daagdeel 4: Kleur
In deze laatste les hebben we een gekleed model. Je tekent met je favoriete materiaal, in je eigen kleuren. Kijk naar de grote vormen en de werking van een detail in het geheel.

Lesplanning & kosten:

4 manden: 4 lessen, elk 3 uur (1 keer per maand) 11:00 - 14:00 uur
Cursusgeld: E 220,- (inclusief lunch en het gebruik van de verschillende materialen.)
Maximale groepsgrootte: 9
Certificaat

Data en plaatsen:

Groep 1:
09 december (zo) 2012, 13 januari (zo), 10 februari (zo) en 10 maart (zo) 2013

New Place Art Gallery
Verwersstraat 45
5211 HT, Den Bosch

Inschrijvingsformulier:New Place art gallery

Verwersstraat 45
(direct naast het Noordbrabants Museum)
5211 HT 's-Hertogenbosch

Openingstijden:

Woensdag 14:00 - 17:00 uur
Donderdag 14:00 - 17:00 uur
Vrijdag 14:00 - 17:00 uur
Zaterdag 14:00 - 17:00 uur
Elke 1e zondag v/d maand 12:00 - 15:00 uur
en op afspraak
juli - zomerstopCopyright "New Place art gallery"
2011 - 2012