Forest Art Fair (1e editie): 10 juli (za) 2021, Westmalle (B)

Welkom bij Forest Art Fair te Westmalle. Houdt u van kunst, creativiteit, natuur en het verfijnde leven? Dan bent u hier op het juiste adres. Een gesmolten diversiteit van culturele activiteiten en luxe objecten vindt u in dit prachtige park te Westmalle, België. Forest Art Fair verbindt culturele rijkdom, geschiedenis, kunst, muziek en culinaire meesterwerken in een vorm van een hedendaags evenement in een utopisch landschap. Forest Art Fair wordt ondersteund door de Vlaamse Regering.

Data & openingstijden

10 juli (zaterdag) 11:00 – 21:00 uur (Feestelijke expositieopening). Gratis ingang.

Gratis creatieve workshops

Tijdens het evenement kunt u ook gratis workshops volgen. Verschillende kunstenaars leggen uit welke technieken en materialen ze gebruiken. U kunt ook deelnemen  aan een gratis workshop “Paint your Tree” om een idee te krijgen over onze actuele aanbod van creatieve workshops.

Programma:

13:00 – 13:30 Wim Hansum: Creatieve Fotografie

Handmatige instelling van de camera stellen u in staat om creatieve foto’s te maken. Door eigen controle over de camera en niet op automaat te fotograferen, krijgen we tal van mogelijkheden om te spelen met scherptediepte en het al dan niet vastleggen van beweging. In combinatie met de compositie, lijnenspel e.d. geeft dit leesbare foto’s en soms met een verhaal. Een uitdaging die ook voor u haalbaar is.

13:30 – 14:00 Mieke Huijbregts: Tempera

In mijn schilderijen zoek ik altijd naar de juiste sfeer. Ieder schilderij staat op zich maar maakt óók deel uit van een collectie. Er is voor mij geen andere manier om te werken, om mij meer te verdiepen in het ‘object’ dat zonder voorbeelden, plaatjes, foto’s in mijn hoofd ontstaat, vaak geïnspireerd door de natuur. Met een eigen pallet aan kleur. Hoe: …. van academie met olie verf, naar de gelaagdheid met Tempera werken, weer terug naar de olieverf maar nu a la prima geschilderd.14:00 – 14:30 Henny Lok

14:30 – 15:00 Anneke Hansum: Grafiek

Anneke beheerst diverse disciplines. Zij heeft diverse prijzen en nominaties op haar naam staan.   In Grafiek afgestudeerd. Werken met haar handen. Het krassen van de plaat, zeven van het raam,  gutsen in lino of hout. De afdruk die daarna volgt is voor haar de ultieme vorm van het maken van kunst. Zij zal de diverse disciplines binnen Grafiek aan de hand van voorbeelden aan u uitleggen.

15:00 – 15:30 Toni Boot “Paint your Tree”:

Wilt u zich alvast inschrijven? Stuur ons een berichtje per e-mail.

Extra activiteiten

Houdt u van picknicken op een romantisch plek? Neem uw picknickmand mee. Geen tijd om het voor te bereiden? Geen probleem. U kunt genieten van verse Franse delicatessen en Franse wijnen uit de regio Bordeaux. En nog een verrassing: Henk George Lippens zal van 14 uur tot 18 uur nostalgische Franse en Italiaanse muziek op zijn accordeon spelen. Er komen nog kunstworkshops op de agenda te staan!

Deelnemende kunstenaars

Catalogus (pdf): Forest Art Fair Westmalle 2021

Thomas Morel (NO)

Thomas Morel is een jonge fotograaf die gefascineerd is door beweging. Hij richt zijn camera op roofvogels in duikvlucht, op spartelende vissen in snel stromende beekjes, en op dansers die sprongen maken in een regen van verf of water. 


Toni Boot (NL)

De natuur met haar elementen staan centraal in de schilderijen van Toni Boot. Omdat zij aan de kust woont en daar vaak op het strand wandelt ervaart zij iedere dag de invloed van de wind en het water. In haar werk laat zij zich inspireren door deze elementen aarde, water, vuur, en lucht, maar ook door mens en dier en beelden die uit het onbewuste naar boven komen. 


Jan Teunissen (NL)

Jan Teunissen maakt realistische olieverfschilderijen met voorstellingen van stillevens, bloemen, dieren en overigen. De werken zijn natuurgetrouw geschilderd en in principe niet groter dan in het echt. Opmerkingen en waarderingen zoals: “zo echt dat je er zo in zou happen”, “je kunt haast ruiken om welk fruit het gaat” of “er kan elk moment een worm uit die peren kruipen”, zijn vaak gehoord.”


Anneke Hansum (NL)

Nieuwsfeiten, het dagelijks leven en de natuur inspireren haar tot nieuw werk. Ze is altijd op zoek naar verrassende composities. Met elk schilderij begint ook een nieuwe reis en na de eerste aanzet gaat het schilderij leven en leidt haar naar het eindresultaat. Haar werk kan omschreven worden als figuratief en abstract. 


Sergey Khorikov (RU)

Het begeleid project “Marble Metaphysics” presenteert handgemaakte marmeren beelden van de internationaal erkende Russische beeldhouwer Sergey Khorikov, wie ook vaak “Russian Rodin” genoemd wordt. De beeldhouwer gebruikt alleen traditionele instrumenten om zijn diepe filosofische ideeën in de vorm van sculpturen over te brengen en probeert de universele menselijke ervaring en gevoelens in het centrum van zijn artistieke creativiteit te plaatsen.


Pieter Wagemans (B)

“Een Passie voor Perfectie”
 
De bloem is al eeuwen lang “symbool” voor  schoonheid, verfijning maar ook vergankelijkheid, een niet aflatende inspiratiebron voor vele artiesten, bijgevolg veroverde met de tijd de bloemschilderkunst een aparte klasse in de kunstwereld.
Toch zijn er maar weinig kunstenaars die zich uitsluitend specialiseerde in deze materie. Pieter Wagemans is zo een uitzondering, er waren jaren van ervaring nodig om maximaal de optimistische  kracht en frisheid die een bloem  bevat te evenaren, daarvoor ontwikkelde hij een speciale techniek.
 

Margret Heeremans (NL)

Heeremans schildert met olieverf of acryl. Soms voegt ze andere materie toe en verrijkt het beeldvlak met golfkarton, krantenknipsels of fragmenten uit oude boeken. Afhankelijk van haar stemming brengt ze de verf dik of transparant op. Energieke, zichtbare kwaststreken wisselt ze af met luchtig spatwerk. Zo ontstaat de ruige, weerbarstige verfhuid die kenmerkend is voor de abstracte schilderijen. 


Henny Lok (NL/FR)

Henny Lok (1956) heeft illustraties gemaakt voor kranten, boeken, kalenders en schoolplaten. In Frankrijk, waar zij sinds 2005 haar atelier heeft is zij begonnen met experimentele schilderijen, die eerst transparant van karakter waren, door een combinatie van olieverf, lijnolie en terpentine. Momenteel werkt zij uitsluitend nog met paletmes, daardoor is de structuur veel dikker.


Wim Hansum (NL)

Wim is afgestudeerd in fotografie aan de Academie van Schone Kunsten  in Turnhout en heeft daar zijn beeldtaal ontwikkeld. Hij streeft er naar om de diepere lagen in zijn foto’s vast te leggen en de foto leesbaar te maken. De foto moet het verhaal vertellen, maar ook voldoende ruimte aan de  kijker bieden om een eigen invulling te geven. Het liefst fotografeert Wim verstilde levens, beelden van situaties, soms lege ruimtes en soms met mensen gevangen in het moment, waardoor dit weer waarde toevoegt aan de foto. Zijn foto’s lijken op schilderijen van situaties waarbij alles samenkomt, het juiste licht, de compositie, het lijnenspel en alle facetten  die het verhaal compleet maken. 


Janneke Rottier (NL)

“Aanleiding kan een ervaring buiten zijn in de natuur, een herinnering aan een wandeling. Een wandeling is een lijfelijke-zintuiglijke onderdompeling in de vormen, beelden, geluiden en geuren van het land. Maar het kan ook zomaar een idee zijn. Ik werk met het concept “landschapsleegte”. Landschappen die nooit ophouden, waarin je zou
willen verdwijnen. Wat ik wil bereiken is dat de werken de emotie van de toeschouwer raken. Alles wat ik schilder is mijn innerlijk, dat ik op een andere manier niet zo gauw laat zien. Dromerige landschappen, waarbij alles atmosferisch met elkaar verbonden lijkt, uit de leegte oprijzend en er weer in verdwijnend.


Sergey Kolokolchikov (RU)

Het werk van Sergey Kolokolchikov is beïnvloed door het Maniërisme van de late Renaissance en in het bijzonder door de 16e-eeuwse Italiaanse fijnschilder, Giuseppe Arcimboldo. De “maniera” van Sergey Kolokolchikov is gracieus en elegant. Op zijn doeken ziet men niet alleen fruit en curieuze verzamelobjecten, maar het betreft hier ook een onderliggende erotische laag. De beste manier om zijn stijl te beschrijven is middels de term “fruitige erotiek”, waar alle objecten op een subtiele, sensuele manier worden weergegeven.


Rosie Cartier (FR)

De passie voor grafiek van Rosie Cariter is terug te vinden in haar suite “Théières et Humeurs”, een grafiekmap met werken van één kunstenaar rond één thema. Het is een uniek en historisch overzicht van prenten, een echte “collector’s item”. Er zijn maar nog enkele exemplaren over.


Ben Christiani (B)

Door de te werken met verschillende camera’s en lenzen, krijgt men een apart gevoel vooral de kijk op de dingen om je heen. Zo verkrijg ik een scala aan foto’s, die ik dan Creat bewerk ,tot zich een eigen Image gaat vormen. Net als bij een schilder, die zijn kleuren-pallet hanteert om zijn eigen wereld te doen creëren. Het werk wordt afgedrukt op canvas  hierdoor ontstaat er een mooi paneel op linnen.


Mieke  Huijbregts (NL)

Dit werk is een vervolg van mijn landscapes. De boom, in al zijn hoedanigheid, staat centraal. In bloei, blad maar ook overstromingen, te veel hitte, geen water, brand. Ons zuurstof,  die we nodig hebben om te leven op onze planeet.
Deze collectie bestaat uit groter en klein werk. Het is een geheel en toch staat ieder schilderij op zich. Het werk bestaat uit Tempera, zeer gelaagd én uit olieverf A la Prima geschilderd. Iedere toets moet raak zijn. De bomen ontstaan uit mijn gevoel, ik schilder niet van plaatjes. Het is alleen goed als er voor mij de juiste sfeer uitstraalt.
 

Christine Baumann (CH, NL)

Mijn naam is Christine Baumann. Ik kom uit Zwitserland. Sinds 1974 woon en werk ik in Oss. Al vele jaren experimenteer ik met verschillende technieken en vormen in de schilderkunst. Ik werk met olieverf, tempera, acryl mixed media en sinds kort ook collages. Mijn werk is spontaan en expressief. De onderwerpen zijn vooral mens en natuur. Beweging en emotie is mijn passie.


Valeriy Mironov (RU)

Wetenschappelijke kennis en universele ervaringen geven de kunstenaars niet alleen voordelen, maar tegelijkertijd ook enorme verantwoordelijkheid. De rivier van het culturele leven bestaat uit wisselende wateren van waardevolle prioriteiten. Het niveau van creatief uitdrukken moet liggen op hetzelfde niveau als hedendaagse kennis van het wereldbeeld.

 


Hilde De Kinder (B)

De natuur en menselijke emoties de gedachte dat alles verbonden is met elkaar in een spiraal van energie is mijn grootste bron of inspiratie. Of het nu de structuur is van een steen, een vlinder die plots voorbij vliegt, het bos met al zijn verschillende bomen, planten en typerende seizoenspracht, de openheid van een zeezicht, alles wat mijn aandacht vraagt is een start van een creatie. Met mijn camera in de hand leg ik vaak indrukken vast die mij fascineren, vooral de menselijke expressies boeien me enorm.

 

 


 

“Suster” handgemaakte tassen

“Suster” is Fries voor zus en verwijst naar onze verre Friese roots. Met onze handgemaakte tassen bieden we comfort en kwaliteit aan, gecombineerd met een vrolijke én unieke toets. Met een tas van Suster kan je nog net iets meer van het leven genieten. De collectie bestaat uit verschillende handtassen en accessoires uit textiel voor allerhande gelegenheden en levensstijlen. We gaan zelfs verder dan dat. Zo maken we ook keukenschorten en picknickkleden bijvoorbeeld. Onze producten worden met veel zorg met de hand geproduceerd in Westmalle.

 

Place des Gourments (FR)

Place des Gourments biedt u de beste wijnen, champagnes, bubbels en sterke dranken die het jaar hebben gemarkeerd. Ook voor uw feesten en evenementen bieden wij een gevarieerd aanbod aan gourmetmanden en gourmetboxen: aperitieven, wijnen, aperitiefhapjes, desserts, enz.

We zorgen ervoor dat je een divers assortiment aan producten, favorieten en koopjes vindt.

 

 

Katelijne Lauwerens (B)

Mijn vooral figuratieve buiten-beelden worden opgebouwd met jute en gips op een metalen frame. Verschillende polyesterlagen met glasvezelmatten vormen de eindlaag. 

Mijn inspiratie haal ik uit iets dat me opvalt in mijn omgeving, een bepaalde foto in een tijdschrift, een beeld uit een tv programma, een vorm in een bepaald materiaal. Maar ook andere kunstvormen of kunstenaars kunnen me inspireren.

 

Tine Weissenbach (NL)

“Ik zoek naar rust en evenwicht op doek en papier. Mijn motto is: minder is meer. Mijn kunst is een experiment met materialen, composities en kleuren”, verklaart de kunstenaar haar visie.
De kunstwerken van Tine hebben ongetwijfeld een unieke en magische uitstraling bereikt door deskundig gebruik van moderne diepdruktechnieken, die zijn gebaseerd op middeleeuwse graveertechnieken.

 

 

Plattegrond:

 • Stand 1: Toni Boot, Henny Lok (duo-expositie)
 • Stand 2: Pieter Wagemans, Hilde de Kinder (duo-expositie)
 • Stand 3: Thomas Morel, Janneke Rottier, Rosie Cartier, Tine Weissenbach (groepsexpositie)
 • Stand 4: Sergey Khorikov, Sergey Kolokolchikov, Valery Mironov, Jan Teunissen (groepsexpositie)
 • Stand 5: Place des Gourmets (Franse wijnen en delicatessen)/ “Suster” handgemaakte tassen
 • Stand 6: Mieke Huijbregts, Christine Baumann (duo-expositie)
 • Stand 7:  Margret Heeremans (solo-expositie)
 • Stand 8: Workshops
 • Stand 9: Wim Hansum, Anneke Hansum (duo-expositie)
 • Stand 10:  Katelijne Lauwerens (solo-expositie)
 • Stand 11: Ben Christiani,  Edmond Dubrunfaut (duo-expositie)
 • Marmeren beelden in de beeldentuin: Marble Metaphysics & Vladimir Soerovtsev
 •  

Interesse in deelname? Zou je eigen kunstwerken of designobjecten willen exposeren? Zou je willen dansen of zingen tijdens de opening? Neem gerust contact met ons op.

Parking & locatie

Parking direct op de locatie is gereserveerd voor mindervaliden en bezoekers met meerdere kinderen. U kunt uw auto gratis parkeren op het grote parkeerterrein ca. 350 meter van de locatie. Het openlucht evenement vindt plaats in het privé park. Kinderen onder toezicht. Zwemmen in de vijvers is strikt verboden.

 • Adres (parking): Sint Pauluslaan 2, 2390 Westmalle, België.
 • Adres (evenement): Mostheuvellaan 12, 2390 Westmalle, België.

11 thoughts on “Forest Art Fair (1e editie): 10 juli (za) 2021, Westmalle (B)

 1. Hoi Vera, het is een prachtige site geworden, met heel gevarieerde werken.
  Het is een droom park geworden voor Kunst wat ,zoals ik je ken, heel na aan het hart ligt.
  Groetjes Toni.

 2. Als een trouwe bezoeker van Vera’s galerij, weet ik dat het altijd de moeite waard is, en kijk ik er naar uit om ook deze expositie te komen bekijken.

 3. Beste,
  Ik , Ante Jans, 12 jaar wil me graag inschrijven voor de workshop
  – 13:00 – 13:30 Wim Hansum: Creatieve Fotografie
  – 14:30 – 15:00 Anneke Hansum: Grafiek
  Kan u bevestigen of er nog plaats is?
  Alvast bedankt,
  Ante

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *